söndag 23 oktober 2016

Vecka 42 +1,42%

Efter 2 veckor med fallande kurva i portföljen vände vi uppåt. 1,42% upp känns bra och nu ser vi framåt igen.

Veckans  utdelningar
Månadsutdelning från NorthWest Healtcare Properties REIT och denna gång blev det 0,45 sek. Utdelningen för året är uppe i 5,14% och det fortsätter komma mer, känns mycket bra!

Veckan bjöd inte på några nya investeringar.

söndag 16 oktober 2016

Vecka 41 -2,35%

En dyster vecka är till ända och det känns som om portföljens utveckling gjorde att man jobbade gratis på det jobbet som ger den huvudsakliga inkomsten. Nåja, vi får hoppas att det bara är tillfälligt och att vi lyfter igen. Nu är det bara att leta efter bra köplägen som alltid kommer i nedgång, eller hur?
Året ligger fortfarande på plus 1,96% och det kommer utdelningar med jämna mellanrum.

Veckans utdelningar
Amasten Holding Pref kom med sin kvartalsutdelningen på 5,00 sek ocg detta var den sista för i år. Detta betyder att årets avkastning från detta papper landar på 6,43% vilket känns helt ok.

Hemfosa Fastigheter Pref kom också denna med sin sista utdelning för året på 2,50 sek men i år fick jag bara vara med på 3 utdelningar. Detta betyder att årets avkastning landade på 4,80% vilket även detta känns ok.

Veckan bjöd inte på några köp.

söndag 9 oktober 2016

Vecka 40 -0,18%

Veckans händelser!

Vi får ett hack i kurva uppåt och landar denna vecka på -0,18% och vi ligger +3,74% upp för året.


Veckans utdelning
 
Kvartalsutdelning från Saltängen på vanliga 2,45 sek och vi går sakta mot mer 40 utdelningar för året.

Veckans köp
Påfyllnad i Oxford Lane Capital Corptill kursen 10,4399 USD och en växlingskurs på 8,654. Här får jag trevliga kvartalsutdelningar.

söndag 2 oktober 2016

Vecka 39 +0,85%

Ännu en vecka har gått och jobbmässigt var det en hel del att stå i som vanligt så här års. Många möten samtidigt som man skall hinna med lite reflektion innan nästa tjänsteresa.Kan ibland bli lite för mycket och det är väl för detta man håller på med aktier. Aktier som en dag skall kunna ge en lite glädje och återbäring. Veckan avslutades med trevligt restaurangbesök med frun, vilodag på lördagen och en härlig brunch på stan med goda vänner på söndagen.

Tittar vi på portföljen så var det återigen en glädjande vecka med ett plusresultat på +0,85% vilket känns trevligt. Inte mycket men varje vecka som siffrorna pekar åt rätt håll får man vara nöjd. Veckan bjöd också på en utdelning från Statoil som kom med sin tredje utdelning för året. 5,58 sek i utdelning i år och då är det en utdelning kvar. Nu ser vi fram emot en ny trevlig vecka med en värdekurva som fortsätter uppåt.

lördag 1 oktober 2016

Månadsrapport September

September månad gick så fort att man knappt han reagera. Mycket på jobbet med omorganisation och ett antal reser i tjänsten. Helgerna var sköna med mycket tid med frun och goda vänner. Nu när hösten står för dörren så är det skönt att kunna tända eld i spisen och kanske några levande ljus på bordet. Ett glas rött till det och livet känns härligt.

Plusresultat för sjunde månaden i rad och denna gång landade vi på +1,88% mot -3,07% för samma period 2015. 5 utdelningar har också kommit in mot 1 föregående år. Ibland är det ganska trevligt med aktier-

Tittar vi på helåret 2016 så är det på rätt väg. Bortsett från dippen under de 2 första månaderna så har portföljen hämtat sig ganska bra. +3,93% är bra men fortfarande en bit kvar till målet för året på 20% :)

Månadens köp

Clas Ohlson B blev ett nytt bolag in i portföljen och det blev lite slumpartat. Fick en tanke om att deras butiker servar många med produkter som svensson's vill ha och som på vissa orter kan vvara svåra att få tag i. Ja tänker lite på elprylar för hemelektrikern. Kanske fel tänk men varför inte.

Månadens utdelningar

AstraZeneca kom med sin andra utdelning för året och den landade på 7,81 sek per aktie. Detta ger total utdelning på 25,88 sek och en direktavkastning på 4,61%.

K2A Knaust & Andersson Pref kom med sin kvartalsutdelning på 5 sek och efter 2utdelningar så är  avkastningen uppe i 4% för året. Det återstår ytterligare en utdelning som kommer i december.

Claes Ohlson B delade ut 5,75 sek per aktie och detta gav en direktavkastning för året på 3,99%. Denna aktie ramlade in i portföljen lite för framtiden och utdelningar under tiden är bara en liten bonus.

NorthWest Healthcare Properties REIT, månadsutdelning på 0, 43 sek och direktavkastningen för året efter 6 utdelningar är nu uppe i 4,37%.

Statoil kom med sin tredje utdelning för året och denna gång blev det 1,85 sek per aktie. Vi är nu uppe i en total 5,58 sek per aktie för året, 3,66% i direktavkastning med en utdelning kvar.

Utdelningar 2016

Vi är uppe i 37 utdelningar för året och utdelad summa ligger 21,01% över utdelad summa för helåret 2015. Känns bra med 3 månader kvar.