lördag 2 april 2016

Månadsrapport Mars

Månadsrapport Mars

Det har varit en månad i högt tempo både på jobb och på fritiden. En hel del tillställningar med goda vänner vilket i sig är mycket trevligt men helgerna har gått så fort att det inte funnits tid för återhämtning. Nu kommer våren och med den kommer också vårbruket i trädgården och förhoppningsvis så blir det lite mer avkoppling.

Mars månad är den månaden då mina utdelningar kommer igång lite mer och det gör att det blir lite roligare att följa börsen och allt som skrivs. Portföljens utveckling denna månaden var på gång upp men fick ett litet hack nedåt sista veckan. Jag landar ändå  på ett plus på 1,44% och det är ändå bättre än röda siffror


2016

Ser vi på  helåret för 2016 så har vi en bit upp till 0 men sakta men säkert rör vi oss i rätt riktning

Månadens förändringar

Fyllt på med några fler aktier i detta bolag av två anledningar. Den ena är att de tidigare haft 4 utdelningar per år och den andra är att jag nu förhoppningsvis får utdelningar i månader som jag tidigare inte hade någon i. Då ett av mina mål för året är att få fler månader med utdelningar så handlar  det i första hand om att få till utdelningar 12 månader om året för att sedan jobba på att höja  utdelningarna.
Nytt bolag som kom in i portföljen och anledningen är liknande som för Avance Gas, vill fylla månaderna med utdelningar.

 Även detta bolag är nytt i portföljen och det är för att höja utdelningen i Maj månad.


Månadens utdelningar





AstraZeneca delade denna gång ut 18,07 sek i sin första utdelning för året och det är en höjning med 4,09% mot Mars 2015. Denna utdelning ger mig en direktavkastning på 3,22% och då har vi förhoppningsvis en utdelning till i höst som höjer denna siffra ytterligare.






SEB delade ut 5,25 sek och det är en höjning med 10,53% mot 2015. Detta ger mig en direktavkastning på 5,59% och det känns ganska bra. 

Utdelat belopp i Mars månad ligger 22,52% lägre än 2015 och beror på att jag sålde några dåliga aktier förra året som då gav lite utdelningar. Det som gör att siffran inte är ännu sämre är att SEB's utdelning kom i mars och inte som 2015 då den kom i April. Jag har nu 73,88% kvar till föregående års utdelning men det skall vi nog få ihop.