söndag 13 mars 2016

Min startelva

Läste Västkustinvesterarens inlägg om att skapa en startelva byggd på aktier. Tyckte detta lät som en kul ide så här i slutet av veckan. Jag har plockat ut mitt lag utifrån befintligt innehav då jag för tillfället är ganska nöjd med hur portföljen ser ut.

Team MEF

Det är alla bolag som delar ut och jag hoppas att de kommer fortsätta med det annars blir man utbytt och kanske rent av såld till annan klubb :)

onsdag 2 mars 2016

Topplista utdelningsportföljer!

Utdelningsportföljer är det som många skriver om och samtidigt drömmer om att få till. En portfölj som genererar en bra avkastning så att man kan leva lite bättre på ålderns höst eller kanske pensionera sig medans man fortfarande orkar.

Läste ett inlägg av Aktieingenjören där Avanza hade presenterat bloggarnas favoriter inför kommande utdelningssäsong. Aktieingenjören skulle lista några av aktierna från de tillfrågade bloggarna samt titta på Börsveckans utdelningsportföljer för att om ett år utvärdera vad som hände.

Jag fick här en tanke som kanske kan vara kul då alla brukar tycka om lite tävling.

Alla vi som är nya på detta läser om dem som har varit igång länge och fått till en bra pengamaskin som genererar mer eller mindre stora summer till portföljen. Det som får stora summor kan vi bara gratulera att de började i tid medans vi andra får kämpa vidare och jobba oss uppåt. Jag tänkte nu försöka få till en lista som som oberoende av portföljens storlek kan visa och rangordna allas våra utdelningsportföljer.
Jag vill enbart lista utdelningsprocenten baserad på portföljvärde den 31/12. På detta sätt blir det lika för alla och oavsett portföljvärde och utdelad summa så blir procentsatsen rätt.

Vi kanske redan nu kan få till en lista för 2015 och sedan håller jag listan publicerad för att i början av 2017 se vem som gick upp eller ner i listan 2016.



Vem är det som bästa utdelningsportföljen? Utdelat belopp/totalt portföljvärde 31/12 ger årets utdelningsprocent.
Namnev bloggadressUtdelnings% 2015
Min ekonomiska framtidhttp://minekonomiskaframtid.blogspot.se/5.49%

Vad tror ni eller finns det redan en liknande lista?

Lämna information i kommentarsfältet så skall jag påbörja skapandet av listan