måndag 29 februari 2016

Månadsrapport februari

Ännu en månad till ända som innehöll både högt och lågt. Idrottsgala med glitter och fest och några stunder med trevliga vänner hann vi med under månaden samt även sjukdom och elände. Varje vinter så kommer det en vecka som kroppen inte tycker om och då är det sängläge och dåliga repriser på TV som gäller.

När huvudet sedan väl vaknade så  fanns det även tid att läsa lite ekonomi och börs. Det var ju lite mer munter läsning i slutet av månaden än vad det var under hela januari. Nu väntar ändå lite roligare stunder då många av bolagen börjar leverera utdelningar som sedan kan gå till nya intressanta köp. Väder och vind går mot ljusare tider och det är bara 6 veckor tills husbilen kan plockas fram för att sedan ge mig och min fru fina stunder vid havet :)

När det gäller portföljen så var det röda siffror även denna månad och men dock inte lika stora som förra månaden. -1,23% mot januari då det var -5,82% men ser vi på kurvan nedan så kan vi hoppas att det vänder uppåt nu.

Nu när börsen har varit sur så får jag problem i mina funderingar då jag har bolag på bevakningslistan som jag är sugen på att få in i portföljen men samtidigt så ser jag möjligheter att snitta ner kursen i befintligt innehav. Hur ser ni andra på detta? Snitta ner kursen ger en roligare % vid utdelningen.



2016

Månadens förändringar

Köp






Liten påfyllning i detta bolag som tillfälligt kommer ge boost i kommande utdelning men som även i framtiden kommer ge min portfölj glädje och inkomst. Kursen snittades ner något.








Även här innebär köpet att kursen snittas ner något och jag får en direktavkastning på ca 5%


Månadens utdelningar





Eolus är ett av de senare bolagen i portföljen och en av anledningarna till att de kom in var att de har utdelning i februari. Jag vill jobba mot att öka antalet månader med utdelning och när vi är uppe i 12 månader om året med utdelning kan jag sedan kämpa vidare med att höja utdelningen per månad.




Statoil har funnits med ett tag och plockades in i portföljen för bolagets 4 utdelningar per år. Nu har väl inte oljan rosat marknaden så vi får se hur utdelningarna ser ut framöver

lördag 27 februari 2016

Utdelning nr 3 2016

Utdelning nr 3 ramlade igår in på kontot och det är trevliga händelser varje gång det sker.


Denna gång är det Statoil som levererar och denna gång blev det 1,86 sek / aktie som kom in och det är en ökning med 2,7% sedan förra utdelningen i Nov-15. Detta ger en direktavkastning på blygsamma 1,22% men med tanke på att Statoil har (haft) 4 utdelningar / år så kommer förhoppningsvis denna siffra att stiga.

Då jag 2015 inte hade några utdelningar i Feb så är detta fortfarande 100% upp när det gäller utdelning och det återstår nu 91,23% till 2015 års totala utdelning

Bolaget har haft en tråkig resa men jag vill tro att den Norska stoltheten även i framtiden kommer att generera några kronor till mitt konto. Min snittkurs ligger över nuvarande kurs och jag avvaktar lite för att se vad som händer om det skall fyllas på för att förbättra snittkurs eller inte i detta bolag.

tisdag 16 februari 2016

Fyller på!

När börsen är sur så kan man passa på att fynda lite. Fyllde på med lite fler SEB och ökar samtidigt den förväntade direktavkastningen med 12,5%. 5,25 sek i utdelning ger mig en direktavkastning på 5,06%
Vad annars kan vi göra mer än att fylla på när priserna är bra.

2 bolag i portföljen som ännu skall lämna utdelning denna månad så det kan säkert bli några fler påfyllningar.

måndag 8 februari 2016

Utdelning Eolus vind

Börsen var sur i januari och ännu surare nu så då är det trevligt att det trillar in lite utdelning. Årets första utdelning kom i januari genom Amastens preffar och i fredags kom utdelning nr 2 för året.

Eolus vind gav en utdelning på 1,50 vilket ger en direktavkastning på 6,23% för 2016. Detta är en ny aktie i portföljen så det blir 100% upp mot förra året då det var 0 sek i utdelning i februari 2015.

Upp eller ner i detta bolag så känns det bra att ha investerat lite i förnyelsebar energi.

2 bolag återstår att dela ut i februari och vi har nu 93,65% kvar till förra årets totala utdelade summa. Sakta men säkert kommer portföljen ta mig dit för att sedan passera 100%

torsdag 4 februari 2016

Månadsrapport Januari

Vi överlevde jul och nyår och klev in i vad alla kallar årets fattigaste månad. Tanken var att nu skulle vi ta tag i sparandet men så hittade frun en billig resa till värmen och sedan var det kört. Nu hemkommen från värmen så känns det ändå riktigt bra och ett av målen för 2016 var att leva mer här och nu.

Detta gör att sparandet inte blev så högt som var önskat men det får vi ta. För portföljens del så var januari ingen höjdarmånad. Första 3 veckorna gick det bara nedåt för att avsluta lite bättre. Dock är det ned 5,82% efter månad 1 och vi hoppas att övriga 11 månader bli bättre.


Utdelningar Januari

Ett bolag delade ut pengar denna månad och detta gör att denna månad blev 100% bättre än januari 2015.

Amasten Holding Pref delade ut årets första utdelning med sina vanliga 5 sek/ aktie och detta ger en avkastning på 1,61% efter januari månad.

Detta gör att vi nu har 97,84% kvar för att nå upp till förra årets utdelning.

Förändringar i portföljen


Köp!

Bilia A,  Ericsson B, Hennes & Mauritz B

Med nedgång på börsen så passade jag på att fylla på mina innehav utan någon större analys.


Bästa aktier i portföljen!
Fortsätter med dessa listor bara för kul :)
  1. + 27,41 % Öresund
  2. - 1,11 % ICA Gruppen
  3. - 1,26 %  Bilia A
Öresund har gått upp som bästa aktie och just nu enda aktien som ligger på  plus. Lite deppigt!

Sämsta aktier i portföljen är!

  1. - 23,55 % Statoil
  2. - 19,27 % TeliaSonera
  3. - 18,72 % Ericsson B
Telias nedgång har gjort att de klev in på listan och Amasten Holding Pref lämnade.